Ambasadorul SUA nu intrevede eliminarea vizelor pentru romani nici peste doi ani

Postat la 27 iunie 2010 15 afişări

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania, declara ca eliminarea vizelor depinde de mersul economiei romanesti, in sensul ca "atunci cand economia va incepe sa se redreseze, mai putini oameni vor dori sa imigreze", iar tara va putea intra atunci in programul Visa Waiver.

"Va intra in programul Visa Waiver peste doi ani? Sunt sceptic in aceasta privinta. Cred insa ca se vor realiza progrese si ca va fi creata o tendinta care va determina la un moment dat admiterea Romaniei in Visa Waiver", a afirmat Mark Gitenstein, intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX.

Ambasadorul a adaugat ca nu doreste ca romanii sa fie nevoiti "sa faca astazi ce a facut strabunicul meu acum 130 de ani, adica sa plece pe ascuns din Romania, sa locuiasca in conditii dificile la New York pentru a realiza ceea ce nu a putut realiza aici".

Cititi interviul pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ambasadorul-sua-nu-intrevede-eliminarea-vizelor-pentru-romani-nici-peste-doi-ani-6452019
6452019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.