Adio extindere

Postat la 24 iunie 2008 15 afişări

Respingerea Tratatului de la Lisabona la referendumul din Irlanda i-a oferit prilejul presedintelui francez Nicolas Sarkozy, a carui tara preia de la 1 iulie presedintia UE, sa ameninte ca daca Tratatul nu va putea intra in vigoare, extinderea Uniunii cu noi state e compromisa

Un act de disciplina, s-ar zice, dat fiind ca, asa cum spune Sarkozy, tocmai tarile care au rezerve asupra Tratatului sustin cel mai intens extinderea UE, urmatoarea tara pe lista de asteptare fiind Croatia, in 2010.

Documentul, care reglementeaza reforma institutiilor europene dupa ce proiectul unei Constitutii a UE a esuat, trebuie semnat de toate cele 27 de tari membre pentru a intra in vigoare; pana acum, 19 tari l-au ratificat in parlamente, iar Irlanda a organizat un referendum asupra lui.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/adio-extindere-2736505
2736505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.