PNRR, o gură de aer pentru antreprenori. Ministrul Economiei: Antreprenorii se pot împrumuta mai uşor, dobânda va fi 0, iar o parte din imprumut va fi rambursat de stat VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 09 august 2021 492 afişări

PNRR, o gură de aer pentru antreprenori. Ministrul Economiei: Antreprenorii se pot împrumuta mai uşor, dobânda va fi 0, iar o parte din imprumut va fi rambursat de stat VIDEO

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, anunţă o schemă de ajutor pentru antreprenorii. Aceştia vor putea împrumuta bani mai uşor de la bănci cu o dobânda chiar şi de la 0%. Potrivit lui Năsui, dacă pe perioada a trei ani afacerile se află în parametrii optimi, statul va deconta o parte din împrumutl respectiv.

„Ce vom face sunt scheme de ajutor prin instrumente financiare. Aici avem prin PNRR prins un proiect pe instrumente financiare care are trei componente: prima componenta este de garanţie – antreprenorul nu mai trebuie să dea garanţia 130% -140% din credit cât cere banca, ci mai puţin – 10% - 20%, componenta a doua este de dobândă subvenţionată până la zero – adică antreprenorul poate să ia un credit de la bancă pe care îl poate înapoia şi cu 0% dobândă, iar a treia, cea mai importantă, este o componentă de grant – dacă îndeplineşte indicatorii după primul an de funcţionare, statul rambursează 20%din credit, dacă atinge indicatorii şi după al doilea an de funcţionare, statul mai rambursează       încă 20%, iar dacă o face şi după al treilea an, statul mai rambursează încă 20%. Ponderea de 20% este doar un exemplu, poate să fie 10%, 15%, 20%”, a spus Claudiu Năsui la ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.