LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 februarie 2023 42 afişări

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliţie, afirmă Alina Gorghiu. „Populaţia nu poate fi obosită cu genul acesta de activitate electorală în fiecare lună”, adaugă ea.

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat

„Am făcut această discuţie, în sensul în care 2024 nu poate fi un an total ratat. Atunci când în România au loc alegeri paralizează şi administraţia centrală, paralizează şi administraţia locală. Toată lumea, câteva luni de zile, este concentrată la alegeri. Nu cred că e în beneficiul societăţii româneşti să blocăm tot anul 2024”, afirmă Alina Gorghiu.

Ea a spus că, potrivit calendarului în vigoare, în mai-iunie vor fi alegerile europarlamentare, alegerile locale în septembrie, apoi ai parlamentarele şi prezidenţialele.

„Populaţia nu poate fi obosită cu genul acesta de activitate electorală în fiecare lună din 2024, nu poţi să oboseşti nici economia, că toată lumea va fi concentrată, că toată lumea va sta cu ochii la televizor şi la alegeri. Această logică i-a făcut pe mai mulţi colegi să propună suprapunerea alegerilor. Sunt mai multe scenarii. Ele vor fi discutate în coaliţie. Poţi să suprapui localele cu parlamentarele, poţi să te gândeşti la suprapunerea parlamentarele cu prezidenţialele cu parlamentarele... Comisia de la Veneţia ne-a spus că nu poţi să faci aceste modificări cu mai puţin de un an înainte de alegeri”, încheie Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorghiu,
comasare,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.