Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 11 iunie 2017 83 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

PLUSURI

+ Grasa de Cotnari 1985 a primit Marea Medalie de Aur în cadrul Portugal Wine Trophy, unul dintre cele mai cunoscute concursuri internaţionale de vinuri din lume. Vinurile româneşti au primit alte cinci medalii de aur şi două de argint. La competiţie au participat 1.300 de vinuri ale producătorilor din întreaga lume.

+ Absolvenţii care iau 10 la examenul de Bacalaureat vor avea acces gratuit la festivalele de muzică Neversea şi Untold, iar elevii care s-au înscris la examen vor putea cumpăra abonamente cu reducere.

+ Programul Prima chirie a fost lansat oficial. Şomerii care se angajează în localităţi aflate la mai mult de 50 km faţă de domiciliu pot primi o primă de relocare dacă venitul net lunar nu depăşeşte 5.000 de lei.

+ Economia României va înregistra o creştere de 4,4% în acest an, comparativ cu 3,7% cât se estimase în luna ianuarie, anunţă Banca Mondială. În raport, se estimează că în 2018 creşterea economică a României va fi de 3,7%, iar în

2019 de 3,5%.

+ Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE, formată din cele mai puternic industrializate ţări) prognozează că economia globală va creşte în acest an cu 3,5%, cea mai bună performanţă din 2011.

+ Australia, la cel de-al 103-lea trimestru de economie fără recesiune. Economia australiană a avansat cu 0,3% în primul trimestru al acestui an, confirmând faptul că ţara se bucură de 26 de ani fără recesiune.

+ Simona Halep a obţinut o victorie uriaşă în sferturile turneului de tenis Roland Garros, revenind de la scorul de 3-6, 1-5. Românca a reuşit astfel să o învingă pe Elina Svitolina, urmând să o înfrunte pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA, în semifinale (La închiderea ediţiei meciul din semifinală nu fusese jucat ).

MINUSURI

- Fostul director al FBI James Comey a confirmat că preşedintele american, Donald Trump, i-a cerut să abandoneze ancheta asupra fostului consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn, implicat în afacerea amestecului Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA.

- În 2016, la nivel naţional au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, ceea ce reprezintă o medie de 26 de cazuri pe zi, potrivit noului raport al Greenpeace România. Din totalul cazurilor depistate ca fiind ilegale,  3.986 - adică 42% - au fost identificate de către cetăţeni.

- Un avion militar care avea la bord 116 persoane a dispărut în Myanmar. Fragmente ale avionului militar au fost găsite miercuri după-amiază în Marea Andaman.

- O catastrofă bancară spaniolă a fost evitată cu preţul de 1 euro. Santander, cea mai mare bancă a Spaniei, va salva de la faliment rivala Banco Popular în schimbul sumei de 1 euro după ce autorităţile europene au intervenit anunţând că Popular este în pragul insolvenţei. Santander va încerca să atragă aproximativ 7 miliarde de euro de la investitori pentru a acoperi costurile redresării

Popular.

- Din punctul de vedere al complexităţii financiar-contabile, România ocupă locul 54 într-un clasament global în care locul 1 este ocupat de Turcia, cu mediul cel mai dificil, iar locul 94 – cu mediul cel mai relaxat – este ocupat de Insulele Cayman.

- Construcţiile de locuinţe au scăzut cu 13% în primul trimestru din 2017 faţă de aceeaşi perioadă din 2016, fiind date în folosinţă 10.084 de locuinţe, în scădere cu 1.506 locuinţe, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

- Tarom, linia aeriană naţională, a înregistrat pierderi de 47 milioane de lei în 2016, iar cifra de afaceri s-a redus cu 5,6%, la 1,07 miliarde de lei. Compania nu a mai înregistrat profit din 2007.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.