Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 08 aprilie 2018 81 afişări

Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

+ Un medicament utilizat pentru tratarea carcinomului pulmonar, altul decât cel cu celule mici, poate sta la baza unei noi terapii ţintite pentru miile de paciente diagnosticate cu cancer mamar, conform unui studiu realizat în cadrul Institutului pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie.

+ UiPath deschide primul centru de dezvoltare din SUA, în Bellevue, Washington. Compania îl numeşte pe fostul executiv al Microsoft, Param Kahlon, pentru a conduce echipele de dezvoltare din Bellevue, Bangalore şi Bucureşti.

+ BCR a încheiat anul financiar 2017 cu un profit net de 570,3 mil. lei şi vrea să ofere acţionarilor dividende în sumă de 228,1 mil. lei, alocarea profitului urmând să fie supusă în 25 aprilie aprobării acţionarilor băncii.

+ Guvernul belgian a aprobat un nou pact în sectorul energiei, potrivit căruia ţara va renunţa treptat la energia nucleară în perioada 2022-2025.

+ Gradul de utilizare a cărbunelui, una din cele mai importante surse de poluare, ar urma să scadă în mod dramatic în următoarele decenii, potrivit lui Riccardo Puliti, directorul departamentului energie al Băncii Mondiale.

+ Gigantul elveţian Clariant a cumpărat un teren de 10 hectare pentru o fabrică de biocombustibil lângă Craiova. Ei au spus că vor începe în acest an construcţia fa­bri­cii de lângă Craiova unde vor produce etanol celulozic din reziduuri agricole.

DOWNS

- Winnie Madikizela-Mandela, fosta soţie a lui Nelson Mandela şi o activistă ferventă antiapartheid, a murit la vârsta de 81 de ani. Winnie Mandela era internată în spital de câteva zile, având o infecţie la rinichi.

- În 2017 importurile de energie ale României din Ungaria au crescut anul trecut cu peste 60%, în timp ce exporturile s-au redus cu o proporţie similară. În total, balanţa energetică a României indică o creştere a importurilor cu 39%  şi o reducere a exporturilor cu 17%, potrivit Transelectrica.

- Atacurile „minerilor” de monede virtuale s-au triplat în România, în ultima jumătate de an, potrivit Bitdefender. Minatul de monedă virtuală este cea mai nouă tendinţă de a genera bani, mizând pe aceiaşi vectori de atac folosiţi anterior pentru a disemina ransomware.

- România cheltuieşte anual 1 miliard de lei pe marcaje rutiere, însă liniile continue sunt mai înguste decât prevede legea, fapt ce duce la provocarea de accidente.

- Facebook are nevoie de „câţiva ani” pentru a rezolva problemele semnalate după scandalul în care o firmă a colectat datele a peste 50 milioane de utilizatori, a declarat Mark Zuckerberg.

- Un atac comis de Boko Haram împotriva Maiduguri, un mare oraş din nord-estul Nigeriei, s-a soldat cu cel puţin 18 morţi şi 84 de răniţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.