Planul cu privire la armele de foc propus de Barack Obama

Postat la 17 ianuarie 2013 15 afişări

Barack Obama a semnat miercuri 23 de măsuri de reglementare şi a propus o serie de procese legislative în cadrul luptei împotriva violenţelor cauzate de arme de foc în Statele Unite.

Partea legislativă a acestui plan necesită votul Congresului, unde este necesar ca democraţii să coopereze cu republicanii, care deţin controlul asupra Camerei Reprezentanţilor şi dispun de o majoritate de blocaj în Senat.

- VERIFICĂRI DE IDENTITATE

Aproximativ 40% dintre vânzările de arme de foc se fac fără verificarea cazierului judiciar sau a identităţii cumpărătorului. Legea actuală cere efectuarea acestor verificări, într-o bază de date FBI, doar în cazul unor achiziţionări realizate în magazine sau la producători. Vânzătorii ocazionali, pe Internet şi mai ales în foarte numeroasele târguri de arme, vor fi obligaţi să consulte fişierul poliţiei federale. Însă Congresul trebuie să aprobe această modificare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Barack Obama,
arme de foc,
plan
/actualitate/planul-cu-privire-la-armele-de-foc-propus-de-barack-obama-10480094
10480094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.