PLÂNGERE PENALĂ pentru a se stabili dacă s-au respectat criteriile de transplant la Alexandru Arşinel

Postat la 16 septembrie 2013 82 afişări

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" va depune o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, solicitând justiţiei să lămurească dacă s-au respectat regulile şi criteriile de transplant de rinichi în cazul actorului Alexandru Arşinel.

PLÂNGERE PENALĂ pentru a se stabili dacă s-au respectat criteriile de transplant la Alexandru Arşinel

 Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat, luni, că va depune, în numele asociaţiei pe care o conduce, în 27 septembrie, când se împlineşte un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, o plângere penală şi va chema în judecată ICUTR Cluj "pentru ca justiţia să lămurească dacă în cazul Arşinel s-au respectat regulile şi criteriile privind efectuarea unui transplant".

"Sunt sute de bolnavi care aşteaptă ani să primească un rinichi, care şi-au pus întrebări şi care au suspiciunea că acel rinichi s-a pus suspect de repede la un domn de 70 de ani şi fac abstracţie de faptul că a fost vorba de Arşinel. În numele lor încercăm să aflăm adevărul. Şeful ICUTR, Mihai Lucan, nu a precizat până acum dacă Arşinel a primit un rinichi pentru că a fost cel mai compatibil cu donatorul sau pentru că a fost un actor iubit de români", a spus Ungureanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/plangere-penala-pentru-a-se-stabili-daca-s-au-respectat-criteriile-de-transplant-la-alexandru-arsinel-11338556
11338556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.