PitechPlus finalizează prima achiziţie pe piaţa din România

Autor: Andra Stroe Postat la 29 octombrie 2018 37 afişări

PitechPlus, una dintre cele mai mari companii clujene de soluţii software, a finalizat achiziţia companiei MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluţii Magento din România, prin preluarea ultimului pachet de 49% din acţiuni, în luna septembrie a anului în curs.

PitechPlus finalizează prima achiziţie pe piaţa din România

Prima etapă a achiziţiei a avut loc în decembrie 2016, când PitechPlus a intrat în acţionariatul MindMagnet preluând participaţia majoritară, de 51%. Prin includerea MindMagnet în portofoliu, compania adaugă o nouă funcţie de consultanţă şi management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru ecommerce Magento. În acelaşi timp, PitechPlus a crescut complexitatea proiectelor software livrate şi a soluţiilor de transformare digitală oferite. „Achiziţia MindMagnet este prima de acest gen pe care o realizăm, într-un context propice achiziţiilor şi fuziunilor din piaţa de IT, al cărei trend este de a se concentra şi a avea jucători mai mari, cu portofolii de soluţii tot mai complexe”, spune Bogdan Herea, director general şi fondator al PitechPlus.

PitechPlus a înregistrat o creştere cu 20% faţă de anul precedent, menţinând trendul din ultimii ani. În 2017, vânzările PitechPlus au crescut cu 18%. Pentru perioada următoare, compania are în vedere consolidarea şi creşterea echipelor din România şi analizează oportunităţi de extindere la nivel local şi internaţional, prin parteneriate strategice.

În prezent, compania are o echipă de 270 de persoane, dintre care 20 au fost cooptaţi în urma achiziţiei MindMagnet. PitechPlus va continua să păstreze brandul MindMagnet, sub care va furniza soluţii Magento, cea mai populară platformă de ecommerce la nivel global. Pentru anul următor, PitechPlus îşi propune o creştere a activităţii cu circa 20%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitie,
companie,
soft

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.