Piperea: Vrem să facem un Oltchim 2 curat de datorii

Autor: Adrian Cojocar Postat la 31 ianuarie 2013 18 afişări

Gheorghe Piperea, avocatul care şi-a făcut un renume ca susţinător al celor care au fost afectaţi de clauzele abuzive introduse în contractele de credit şi care a fost ales de stat să administreze judiciar cel mai mare combinat chimic din ţară, Oltchim Râmnicu Vâlcea, spune că va propune un model de privatizare a companiei prin reorganizare după modelul General Motors.

Gheorghe Piperea, avocatul care şi-a făcut un renume ca susţinător al celor care au fost afectaţi de clauzele abuzive introduse în contractele de credit şi care a fost ales de stat să administreze judiciar cel mai mare combinat chimic din ţară, Oltchim Râmnicu Vâlcea, spune că va propune un model de privatizare a companiei prin reorganizare după modelul General Motors.Tribunalul Vâlcea a aprobat ieri intrarea Oltchim în insolvenţă la cererea Consiliului de Administraţie al companiei controlat de stat. "Varianta pe care o recomand este să se separe activele bune de cele rele, iar ce este curat să fie transferat la un Oltchim 2 care să fie vândut către un investitor cu obligaţiile de inves­ti­ţii de rigoare. General Motors este un exemplu în acest sens, compania nou-înfiinţată ajungând să fie chiar relistată pe bursa din New York şi ameninţă în prezent Volkswagen şi Toyota din poziţia numărul unu de producător auto", a declarat Gheorghe Piperea în cadrul emisiunii ZF Live. General Motors, cel mai mare producător de automobile american, care a intrat în insolvenţă în iunie 2009 pe fondul pierderilor, este unul dintre cele mai de succes modele de reorganizare din lume.

Găsiţi interviul cu Gheorghe Piperea pe live.zf.ro şi urmăriţi zilnic emisiunea de la ora 10.00 la ora 11.00.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gheorghe Piperea,
Oltchim
/actualitate/piperea-vrem-sa-facem-un-oltchim-2-curat-de-datorii-10534762
10534762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.