Pintea: Contractul pentru imunoglobulină e semnat, avem deja banii pregătiţi

Postat la 15 martie 2018 42 afişări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că deja a fost semnat contractul pentru livrarea celor 10.000 de fiole de imunoglobulină de către Austria, iar banii pentru achiziţie sunt pregătiţi. Ea a adăugat că tratamentul va ajunge la pacienţi în mai puţin de o lună.

Pintea: Contractul pentru imunoglobulină e semnat, avem deja banii pregătiţi

"Deja avem o comandă fermă. Avem deja contractul semnat, avem deja banii pregătiţi. Noi avem banii de la Unifarm. Din fondul de rezervă (al Guvernului - n.r.) se va completa săptămâna viitoare, deci suplimentarea nu este pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de azi. Dar problema este rezolvată. N-aş putea să vă spun exact (când va ajunge tratamentul la pacienţi – n.r.), dar cât de curând. Adică nu peste o lună", a afirmat Ministrul Sănătăţii, după negocierile cu liderii Federaţiei Solidaritatea Sanitară pe marginea plafonării sporurilor angajaţilor din sănătate la 30%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.