Pilonul II, atacat din toate direcţiile: Prin noile modificări statul a exclus contribuţia de 3,75% în cazul unei categorii de angajaţi

Postat la 21 ianuarie 2019 79 afişări

OUG 114 a adus noutăţi şi pentru sistemul de pensii.

Pilonul II, atacat din toate direcţiile: Prin noile modificări statul a exclus contribuţia de 3,75% în cazul unei categorii de angajaţi

Într-o măsură ce poate fi discutată drept dăunătoare pentru sistemul de pensii Pilon II, statul a eliminat componenta de contribuţie la pensie de 3,75% pentru anumiţi angajaţi.

În cazul companiilor din construcţii, care au o cifră de afaceri formată exclusiv din activităţi de construcţii, iar aceste activităţi depăşesc 80% din totalul cifrei de afaceri, angajaţii beneficiază şi de alte facilităţi: se elimină impozitul de venit de 10% pentru salariaţi, se elimină contribuţia la sănătate (dar salariaţii încă beneficiază de sistemul public de sănătate), se reduce contribuţia la pensie de la 25% la 21,25% - adică se elimină exact componenta de pensie facultativă, 3,75%, explică consultantul fiscal Adrian Benţa.

 

Când vă puteţi retrage banii din Pilonul II de pensii dacă renunţaţi la contribuţie?

Ordonanţa a venit cu opţiunea de a face transferul contribuţiilor adunate în Pilonul II de pensii către sistemul public de pensii, însă în anumite condiţii.

 

Contribuabilii trebuie să înţeleagă că banii din Pilonul II nu pot fi „retraşi”, ci vor fi blocaţi până când aceştia vor ajunge al vârsta de pensionare.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
contributie,
pilonul ii,
caz,
atac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.