Pierderile înregistrate de compania OMV în urma eşecului proiectului Nabucco Vest

Postat la 24 iulie 2013 47 afişări

OMV a înregistrat în trimestrul al doilea un provizion special de 55 milioane euro, rezultat din deprecierea activelor legate de proiectul Nabucco Vest, după ce consorţiul care dezvoltă exploatarea Şah Deniz din Azerbaijan a selectat alt gazoduct ca rută de export către Europa.

Pierderile înregistrate de compania OMV în urma eşecului proiectului Nabucco Vest

 "Nu au fost înregistrate costuri speciale nete în rezultatul operaţional. Provizioanele speciale nete pe partea financiară au totalizat 55 milioane euro, rezultând din deprecierea activelor în legătură cu proiectul Nabucco Vest", se arată într-un raport preliminar prezentat miercuri de OMV pentru trimestrul al doilea al acestui an.

Consorţiul Şah Deniz II, care dezvoltă zăcământul uriaş de gaze naturale Şah Deniz, din Marea Caspică, a confirmat selectarea proiectului Conductei Trans-Adriatice (TAP), cu destinaţia în Italia, ca rută de export către Europa. Proiectul Nabucco Vest, la care este parte şi România, a pierdut astfel, în primă etapă, cursa pentru gaze azere.

Nabucco Vest vizează livrarea de gaze extrase din Marea Caspică la un terminal din Austria, cu tranzit prin Bulgaria, România şi Ungaria.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pierderile-inregistrate-de-compania-omv-in-urma-esecului-proiectului-nabucco-vest-11149200
11149200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.