Picnic poetic, în 20 de oraşe din România, pe 17 martie, cu ocazia Lunii Francofoniei

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 12 martie 2015 65 afişări

Un picnic poetic francofon va fi organizat pe 17 martie, în 20 de localităţi din România, pentru a marca Luna Francofoniei (martie), participanţii la această primă ediţie urmând să publice pe reţelele de socializare haikuuri în limba franceză.

Scopul este de a reuni tinerii francofoni români cu personalităţile din lumea diplomatică, instituţională şi de afaceri, în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce priveşte limba franceză, francofonia în România şi de a promova multilingvismul, informează Institutul Francez din Bucureşti.

Evenimentul se va desfăşura pe 17 martie, între orele 12.00 şi 15.00, momentul cheie al acestei prime ediţii fiind marcat prin publicarea de haikuuri în limba franceză pe reţelele de socializare.

La evenimentul "Picnic poetic #haikunoi2015", mai mulţi ambasadori ai ţărilor francofone se vor deplasa în ţară pentru a participa şi a susţine evenimentul. Astfel, François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, va participa la evenimentul organizat la Palatul Culturii din Ploieşti. Totodată, printre cei prezenţi la evenimente se numără Joanne Lemay, ambasadoarea Canadei, care va fi prezentă la Craiova, Faouz El Achchabi, ambasadoarea Regatului Maroc în România, va fi prezentă la Piteşti, şi Jean-Hubert Lebet, ambasadorul confederaţiei elveţiene, va fi prezent la Piatra-Neamţ.

În Bucureşti, evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor. Întâlnirea va începe în fiecare oraş la ora 12.00, cu activităţi propuse de organizatori. La ora 14.00, toţi participanţii vor publica poeziile pe pagina personală de Facebook, folosind hashtagul #haikunoi2015.

Picnicul poetic este rezultatul colaborării dintre membri Grupului Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone (GADIF), Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, lectoratele franceze, alianţele franceze, diverse centre francofone, liceele bilingve, bibliotecile francofone, catedrele de franceză.

Scopul este de a aduce laolaltă studenţii, elevii, bursierii Erasmus francofoni din România, comunitatea francofonă cu ambasadorii, responsabilii delegaţiilor şi instituţiilor francofone, directorii companiilor, profesorii de franceză şi cu celelalte personalităţi reprezentative ale francofoniei din România.

Picnicul poetic face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franţei şi de operatorul său cultural din România, Institutul Francez.

Persoanele interesate de alte evenimente organizate cu ocazia Lunii Francofoniei, ediţia 2015, pot consulta pagina www.institutfrancais.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PICNIC,
FRANCOFONIE,
/actualitate/picnic-poetic-in-20-de-orase-din-romania-pe-17-martie-cu-ocazia-lunii-francofoniei-13974348
13974348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.