Camelia Toader a fost desemnată de Guvern pentru funcţia de judecător la CJUE

Autor: Departamentul Social Postat la 11 martie 2015 62 afişări

Camelia Toader a fost desemnată de Guvern pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), prin decizie aprobată în şedinţa de miercuri.

Camelia Toader, Laura Ivanovici şi Claudia Costea au fost nominalizate, în urma interviurilor susţinute la Ministerul Justiţiei, pentru funcţia de judecător la CJUE, decizia legată de cine va reprezenta România la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) aparţinând Guvernului.

Camelia Toader a fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi din 2006 este judecător detaşat la CJUE.

Procedura de numire a judecătorilor la CJUE este prevăzută de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi de dispoziţiile corespunzătoare din Statutul CJUE. Potrivit articolului 253 din Tratat, judecătorii şi avocaţii generali ai CJUE sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani, după consultarea comitetului prevăzut de articolul 255 din TFUE.

În 14 ianuarie, Guvernul şi-a însuşit Memorandumul iniţiat de Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe cu tema "Aprobarea procedurii pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene".

Astfel, pentru a fi desemnat candidat al României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene trebuie asigurate toate garanţiile de independenţă şi întrunite condiţiile cerute pentru exercitarea în România a celor mai înalte funcţii jurisdicţionale. Pentru această funcţie poate candida şi un jurist ale cărui competenţe sunt recunoscute şi care se bucură de o bună reputaţie profesională, morală şi civică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
JUDECĂTOR,
CJUE
/actualitate/camelia-toader-a-fost-desemnata-de-guvern-pentru-functia-de-judecator-la-cjue-13968206
13968206
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.