Piaţa de lux nu se opreşte: După Milano, Roma devine acum punctul fierbinte al vânzărilor imobiliare din peninsulă

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 11 februarie 2023 259 afişări

Piaţa de lux nu se opreşte: După Milano, Roma devine acum punctul fierbinte al vânzărilor imobiliare din peninsulă

În Italia post-Covid, cumpărătorii de proprietăţi de lux au un oraş nou în fruntea listei lor de dorinţe: Roma, scrie Bloomberg.

Piaţa sa imobiliară a început să prospere în 2021, odată cu sfârşitul pandemiei. Volumul vânzărilor rezidenţiale în capitala Italiei a crescut cu 31,4% faţă de 2020, atingând cel mai mare nivel din 2007.

Proprietăţile rezidenţiale de lux din cele mai căutate cartiere ale Romei costă în medie aproximativ 6.000 de euro pe metru pătrat, jumătate din preţul proprietăţilor similare din Milano, spune Carlo Giordano, membru al consiliului de administraţie al Immobiliare.it, cel mai popular portal imobiliar din Italia.

În 2022, cu turismul apropiindu-se de nivelurile de dinainte de pandemie şi ocuparea hotelurilor apropiindu-se de 100%, marii investitori au început să parieze pe ospitalitatea de lux a Romei. Fort Partners Puerto Rico a plătit anul trecut 165 de milioane de euro pentru două palate istorice din Piazza San Silvestro, situată central, pe care intenţionează să le transforme într-un hotel administrat de Four Seasons.

De asemenea, Bulgari şi Rosewood urmăresc să deschidă hoteluri în capitală în următorii doi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Roma,
piata imobiliara,
lux

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.