Piaţa de factoring a crescut anul trecut cu 11%, la 5 miliarde de euro

Postat la 13 martie 2019 73 afişări

Piaţa de factoring a ajuns la 5 miliarde de euro, în creştere cu 11% în 2018 faţă de anul precedent, a transmis miercuri Asociaţia Română de Factoring (ARF).

Piaţa de factoring a crescut anul trecut cu 11%, la 5 miliarde de euro

“În ultimii ani, am înregistrat în mod constant o creştere a pieţei între 10 si 13 procente, atât pe tipurile de factoring tradiţionale, cât şi pe cele mai recent introduse la scară largă, pe care companiile şi din ţara noastră le percep foarte bine. Şi aici vorbim, spre exemplu, de factoringul revers, prezent în piaţă de aproximativ zece ani, dar dezvoltat puternic cu precadere în ultimi trei-patru, şi care, în 2018, a ajuns la aproape 1,3 miliarde de euro, adică peste 32% din total factoring intern. Acest produs are o trasatură specială, în sensul că este propus furnizorilor de servicii şi produse direct de către beneficiarul acestora, împreună cu instituţia finanţatoare”, explică Bogdan Roşu, preşedinte ARF.

În cadrul tranzacţiilor interne, sectorul FMCG se finanţează cel mai mult prin factoring, ajungând anul trecut la un volum de 834 milioane de euro.

Pe locul al doilea se află sectorul IT&C, cu 671 milioane de euro creanţe gestionate prin factoring, în creştere cu 8,5% faţă de 2017.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
piata,
miliarde,
trecut

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.