Piaţa crypto este zguduită din nou. Unul dintre cei mai mari creditori de criptomonede ia în considerare falimentul

Postat la 06 ianuarie 2023 6309 afişări

Piaţa crypto este zguduită din nou. Unul dintre cei mai mari creditori de criptomonede ia în considerare falimentul

Marile companii crypto se prăbuşesc ca piesele de domino. Creditorul Genesis Global Trading Inc. a concediat 30% din personal şi ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul.

Creditorul crypto Genesis Global Trading Inc. a concediat 30% din personalul său şi ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul, potrivit unor persoane familiarizate cu problema în cauză, acesta fiind cel mai recent semn al pericolului financiar în care se află creditorul, relatează Wall Street Journal, citat de Ziarul Financiar.

Concedierile nu s-au limitat la un singur departament, ci au fost aplicate în întreaga companie, potrivit surselor. Genesis mai are 145 de angajaţi după disponibilizările de joi.

Genesis colaborează cu banca de investiţii Moelis & Co. pentru a-şi evalua opţiunile pentru viitor, inclusiv o potenţială depunere a unei cereri de intrare în faliment.

O purtătoare de cuvânt a Genesis a declarat că firma lucrează alături de consilierii săi „pentru a păstra activele clienţilor şi a duce afacerea mai departe".

Creditorul crypto a devenit cea mai recentă firmă de active digitale care se luptă pentru supravieţuire. Anul trecut a fost marcat de o serie de falimente cryptografice, în condiţiile în care Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor, dezumflând mare parte a investiţiilor speculative. Eşecurile din sectorul puţin reglementat s-au întins asupra altor companii, demonstrând interconectarea industriei în curs de dezvoltare. Fed a semnalat că va continua să crească ratele. Investitorii se pregătesc pentru mai multă suferinţă în domeniul crypto.

Genesis a suferit pierderi abrupte din cauza împrumuturilor pe care le-a acordat firmei de tranzacţionare Alameda Research, acum dispărută, şi fondului de acoperire cryptografic Three Arrows Capital. Atât Alameda, cât şi Three Arrows au intrat în faliment anul trecut.

„Pe măsură ce continuăm să navigăm printre provocările fără precedent din industrie, Genesis a luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajaţi la nivel global. Aceste măsuri fac parte din eforturile noastre continue de a ne mişca afacerea înainte", a declarat o purtătoare de cuvânt a Genesis.

Vara trecută, Genesis a redus cu 20% din forţa sa de muncă de 260 de persoane, inclusiv directorul executiv Michael Moro ajungând să demisioneze. Genesis acordase fondului de acoperire Three Arrows un împrumut de 2,4 miliarde de dolari cu o garanţie de 50%. Genesis nu a fost de acord cu această caracterizare, garanţia fiind mai aproape de 80%, potrivit declaraţiilor lui Moro.

Necazurile creditorului s-au adâncit odată cu prăbuşirea FTX. Genesis a împrumutat sute de milioane de dolari firmei de tranzacţionare Alameda Research înainte de implozia acesteia în noiembrie, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Genesis a întrerupt originarea şi răscumpărarea de împrumuturi la 16 noiembrie. Ca urmare a mişcării creditorului, clienţii bursei de cryptomonede Gemini au fonduri de 900 de milioane de dolari blocate la Genesis. Genesis a folosit Gemini ca partener pentru programul său de randament.

Genesis a căutat ajutor sub forma unui împrumut de urgenţă de 1 miliard de dolari de la investitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
crypto,
genesis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.