​Philip Morris România, producătorul ţigărilor Marlboro, l-a numit pe portughezul Joao Brigido director al fabricii de pe plan local, după 22 de ani de experienţă în cadrul grupului

Autor: Florentina Niţu Postat la 27 septembrie 2021 50 afişări

​Philip Morris România, producătorul ţigărilor Marlboro, l-a numit pe portughezul Joao Brigido director al fabricii de pe plan local, după 22 de ani de experienţă în cadrul grupului

Philip Morris România, producătorul ţigărilor Marlboro şi al produselor fără fum IQOS, l-a numit pe Joao Brigido în funcţia de manufacturing director al fabricii din Otopeni, începând din 1 august 2021. El a preluat mandatul de la Herman Van Staalduinen, care a condus fabrica în ultimii patru ani şi a fost promovat ca new products and technologies introduction program director în cadrul Philip Morris International.

„Mă bucur să îmi aduc contribuţia în continuare la transformarea companiei şi la construirea unui viitor fără fum. (...) Investiţiile în fabrică, în oameni şi în cercetarea şi inovaţia pentru dezvoltarea unor noi produse vor continua pentru a asigura un viitor mai bun pentru milioanele de fumători adulţi care altfel ar continua să fumeze”, a spus Joao Brigido, director manufacturing al Philip Morris România.

Joao Brigido s-a alăturat echipei Philip Morris Portugalia în 1999. De atunci, a deţinut funcţii în companii afiliate Philip Morris International în mai multe ţări, inclusiv funcţiile de director de operaţiuni pentru Philip Morris Coreea de Sud şi director de operaţiuni pentru Philip Morris Brazilia. În 2019, a fost numit director de operaţiuni în cadrul Philip Morris Filipine şi a condus fabricile din Batangas şi Marikina.

Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei grupului de a înlocui ţigările cu produse normale cu cele fără fum, ca urmare a investiţiei de peste 500 de milioane de dolari pentru a dezvolta capacităţi de producţie a consumabilelor pentru IQOS. De altfel, peste 92% din producţia de consumabile pentru IQOS a fabricii Philip Morris România este exportată în 54 de pieţe de pe cinci continente.

Piaţa de ţigarete din România a fost evaluată la 21 de miliarde de lei în 2019, cu 4-5 milioane de fumători. Piaţa produselor „fără fum” reprezintă 1 miliard şi numără circa 160.000 de consumatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
philip morris,
director,
fabrica,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.