Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes - Net Zero Leaders

Autor: Publicitate Postat la 18 iunie 2024 18 afişări

Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes - Net Zero Leaders

Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024, topul celor 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Forbes a folosit date puse la dispoziţie de Sustainalytics şi Morningstar pentru a evalua angajamentul companiilor faţă de un viitor cu zero emisii. Au fost luate în considerare structura de management a fiecărei companii implicate în evaluarea riscurilor, guvernanţa şi strategia aferentă atingerii obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. În plus, un alt element luat în calcul a fost puterea financiară pentru a face faţă competiţiei din industrie şi turbulenţelor economice de orice natură.

„Pe măsură ce compania noastră se transformă, în călătoria sa către un viitor fără fum, ne străduim să facem acest lucru în cel mai sustenabil mod posibil, inclusiv prin bune practici în reducerea emisiilor de dioxid de carbon,” a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer,  Philip Morris International. „Suntem onoraţi să fim recunoscuţi de Forbes ca fiind compania cel mai bine clasată dintre cele care se află în fruntea eforturilor de a construi un viitor cu zero emisii de carbon.”

„Abordarea noastră privind sustenabilitatea depăşeşte minimizarea efectelor negative şi atenuarea riscurilor. În strânsă legătură cu strategia noastră de transformare, sustenabilitatea a reprezentat întotdeauna o oportunitate cheie pentru inovaţie, creştere şi creare de valoare pe termen lung,” a explicat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, PhilipMorris International. „Dedicarea noastră reflectă răspunsul nostru la preocupările acţionarilor şi ale altor părţi interesate, iar strategia noastră cu privire la schimbările climatice vizează abordarea permanentă a riscurilor relevante legate de schimbările climatice, în timp ce valorificăm oportunităţile oferite de un viitor cu emisii de carbon reduse.”

„Philip Morris România continuă să facă eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră atât în cazul fabricii PMI din Otopeni, cât şi în cazul lanţului de distribuţie. Cel mai important proiect de reducere a emisiilor de carbon generate de fabrica din Otopeni este reprezentat de instalarea a 12.465 mp de panouri solare cu o putere de 2,3 MW/oră care vor produce energie verde. Astfel, compania va reduce consumul de gaze naturale, cea mai importantă sursă de dioxid de carbon.”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications, Philip Morris România.

Această distincţie completează lista, în continuă creştere, a recunoaşterilor externe a performanţei şi raportării în domeniul sustenabilităţii a PMI, inclusiv:

  • Includerea în Consiliul de conducere al Carbon Disclosure Project pentru al şaptelea an consecutiv (martie 2024)
  • Scor Triplu A de la Carbon Disclosure Project pentru al patrulea an consecutiv şi plasarea PMI printre companiile de top la nivel global în ceea ce priveşte transparenţa şi acţiunile pentru protejarea mediului (februarie 2024)

     

  • Nominalizarea Early Adopters pentru promovarea adoptării recomandărilor Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) (ianuarie 2024)
  • Includerea în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) pentru prima dată şi în Dow Jones Sustainability North America Composite Index pentru al patrulea an consecutiv (indexul în vigoare începând cu 18 decembrie 2023), pe lângă obţinerea statutului „Prime” în ISS Evaluare Corporativă ESG Corporate Rating (ISS ESG Rating din 21 noiembrie 2023)
  • Recunoaşterea Science Based Targets initiative (SBTi) a obiectivele sale de reducere a emisiilor cu privire la păduri, terenuri şi agricultură (FLAG), ceea ce face din PMI una dintre puţinele companii care au obţinut această recunoaştere.

Pentru mai multe informaţii referitoare la sustenabilitate în cadrul PMI accesaţi pmi.com/sustainability şi Raportul Integrat al companiei: PMI’s Integrated Report 2023, TCFD Report, Preserve Nature Report, Reduce Post-Consumer Waste Strategy Report, Sustainability Materiality Report şi Low-Carbon Transition Plan.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum  

Philip Morris International (PMI) este o companie internaţională de top din industria tutunului care şi-a propus să construiască un viitor fără fum şi să îşi extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conţin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în ţigări şi produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 12,5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta ştiinţific şi comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea ţigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacităţi de evaluare ştiinţifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice şi comportamentale, cât şi studii ulterioare introducerii pe piaţă. În noiembrie 2022, PMI a achiziţionat Swedish Match – lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – şi se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS şi ZYN. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unor versiuni a dispozitivelor IQOS dezvoltate de PMI şi a consumabilelor aferente, precum şi a produsului de tip snus al companiei Swedish Match ca produse din tutun cu risc modificat (MRTP). În 31 decembrie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 84 de pieţe, iar PMI estimează că aproximativ 33 milioane de adulţi din întreaga lume utilizează produsele fără fum dezvoltate de PMI. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 37% din veniturile nete totale ale PMI pentru întreg anul 2023. Cu o bază solidă şi o expertiză semnificativă în ştiinţele vieţii, în februarie 2021, PMI şi-a anunţat ambiţia de a se extinde în domeniile wellness şi de îngrijire a sănătăţii şi, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, îşi propune să îmbunătăţească calitatea vieţii prin furnizarea de experienţe de sănătate integrate.    

Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www.pmi.com şi www.pmiscience.com.

Declaraţii prospective/cu privire la viitor şi avertismente

Acest comunicat de presă conţine proiecţii cu privire la evoluţia rezultatelor şi a obiectivelor, dar şi alte declaraţii prospective, inclusiv declaraţii care vizează performanţa financiară sau operaţională aşteptată, planurile şi strategiile de business. Realizarea rezultatelor viitoare este supusă riscurilor, incertitudinilor şi asumpţiilor inexacte. În cazul în care riscurile sau incertitudinile se materializează sau asumpţiile de bază se dovedesc inexacte, rezultatele reale ar putea varia semnificativ faţă de cele cuprinse în astfel de declaraţii prospective. În conformitate cu prevederile de tip port sigur ale Actului de reformă a litigiilor cu privire la valorile mobiliare private din 1995, PMI identifică factori importanţi care, individual sau în ansamblu, ar putea face ca rezultate aşteptate şi cele reale să difere semnificativ de cele care se regăsesc în orice declaraţii prospective făcute de PMI.

Riscurile de afaceri ale PMI includ: creşterea accizelor şi structuri fiscale discriminatorii; restricţii tot mai mari de marketing şi de reglementare care ne-ar putea reduce competitivitatea, ne-ar putea elimina capacitatea de a comunica cu consumatorii adulţi sau ar putea interzice anumite produse pe anumite pieţe sau ţări; îngrijorări legate de utilizarea tutunului şi a altor produse care conţin nicotină şi expunerea la fumul de tutun din mediu; litigii legate de consumul de tutun şi proprietatea intelectuală; competiţie/concurenţă; efectele evoluţiei economice, de reglementare şi politice la nivel global, dar şi de ţară, ale dezastrelor naturale şi ale conflictelor; impactul şi consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina; modificări ale comportamentului fumătorului adult; impactul COVID-19 asupra PMI; venituri pierdute ca urmare a contrafacerii de mărfuri, a contrabandei şi achiziţiilor transfrontaliere; anchete guvernamentale; rate de schimb valutar nefavorabile şi devalorizări valutare şi limitări ale capacităţii de repatriere a fondurilor; modificări nefavorabile ale legislaţiei aplicate privind impozitul pe profit; modificări nefavorabile  ale costului, disponibilităţii şi calităţii tutunului şi a altor produse agricole şi materii prime, precum şi componente şi materiale pentru dispozitivele electronice; şi integritatea sistemelor sale de informaţii şi eficacitatea politicilor sale de confidenţialitate a datelor.

Profitabilitatea PMI poate fi, de asemenea, afectată în mod negativ şi în cazul în care încercările sale de a produce şi de a comercializa produse cu risc redus eşuează sau dacă reglementarea sau impozitarea nu fac distincţia între astfel de alternative şi ţigările convenţionale; dacă nu reuşeşte să introducă cu succes produse noi, dacă nu îşi pot extinde portofoliul de produse pe plan intern sau prin achiziţii şi dezvoltarea unor relaţii strategice la nivel de business; dacă nu este în măsură să atragă şi să reţină cele mai bune talente globale, inclusiv femei sau noi talente diverse; sau dacă nu poate să se integreze cu succes şi să realizeze beneficiile aşteptate din tranzacţiile şi achiziţiile recente. Rezultatele viitoare sunt, de asemenea, supuse unei previzibilităţi mai scăzute a performanţei categoriei noastre de produse cu risc redus.

PMI este supusă şi altor riscuri detaliate din când în când în documentele sale depuse public, inclusiv Raportul anual al PMI şi Formularul 10-K pentru anul încheiat în date de 31 decembrie 2022 şi Formularul 10-Q pentru al treilea trimestru încheiat la 30 septembrie 2023. PMI avertizează că lista de mai sus a factorilor importanţi nu constituie o discuţie completă a tuturor riscurilor şi a posibilelor incertitudini. PMI nu se angajează să actualizeze nicio declaraţie prospectivă, care are loc în diferite momente, cu excepţia cazului în care acest lucru este necesar în cursului normal al obligaţiilor sale privind comunicarea publică.

# # #

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
philip morris,
forbes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.