Phenianul ameninţă cu un "război total", pe fondul exerciţiilor efectuate de SUA şi Coreea de Sud

Postat la 16 august 2011 13 afişări

Phenianul a ameninţat marţi cu un "război total" în peninsula coreeană în cazul producerii celui mai mic incident în timpul tradiţionalelor manevre militare anuale între Statele Unite şi Coreea de Sud, care au început în cursul dimineţii.

"Peninsula coreeană se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa. Un război total poate fi provocat de cel mai mic incident", a declarat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, citând un comentariu publicat în cotidianul partidului comunist Rodong Sinmun.

Aceste manevre între Washington şi Seul, denumite "Freedom Guardian" ("Gardianul Libertăţii"), au început marţi dimineaţa, a anunţat un purtător de cuvânt al Comandamentului forţelor aliate Statele Unite - Coreea de Sud (CFC).

Toate unităţile principale ale CFC participă la aceste manevre, respectiv circa 530.000 de militari sud-coreeni şi 3.000 de soldaţi americani din Statele Unite sau de la bazele acestora din Pacific.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/phenianul-ameninta-cu-un-razboi-total-pe-fondul-exercitiilor-efectuate-de-sua-si-coreea-de-sud-8625587
8625587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.