Pfizer va furniza în regim non-profit medicamentele şi vaccinurile către 45 de ţări cu venituri mici

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 mai 2022 25 afişări

Pfizer Inc. a lansat miercuri „Un acord pentru o lume mai sănătoasă”, iniţiativă prin care oferă toate medicamentele şi vaccinurile brevetate de la Pfizer, disponibile în SUA sau Uniunea Europeană, în regim non-profit, către 1,2 miliarde de oameni din 45 de ţări cu venituri mai mici.

Pfizer va furniza în regim non-profit medicamentele şi vaccinurile către 45 de ţări cu venituri mici

Acordul urmăreşte să reducă considerabil inechităţile în materie de sănătate care există între multe ţări cu venituri mai mici şi restul lumii.

„După cum am aflat în lansarea globală a vaccinului COVID-19, aprovizionarea este doar primul pas pentru a ajuta pacienţii. Vom lucra îndeaproape cu liderii mondiali în domeniul sănătăţii pentru a face îmbunătăţiri în procedurile de diagnostic, educaţie, infrastructură, stocare şi multe altele. Doar atunci când toate obstacolele sunt depăşite, putem pune capăt inechităţilor în domeniul sănătăţii şi putem veni în sprijinul tuturor pacienţilor”, a declarat Albert Bourla, preşedintele şi directorul executiv al Pfizer.

Ţările semnatare ale Acordului includ toate cele 27 de ţări cu venituri mici, precum şi 18 ţări cu venituri medii spre mici, care au trecut de la clasificarea „ţări cu venituri mici” la cele cu venituri medii spre mici, în ultimii zece ani. Pfizer va lucra cu oficiali din domeniul sănătăţii din Ruanda, Ghana, Malawi, Senegal şi Uganda pentru a identifica perspectivele şi oportunităţile timpurii, pentru a se asigura că toate medicamentele şi vaccinurile pot ajunge la cei care au nevoie. Acest lucru va include expertiza pentru a sprijini procedurile de diagnostic, educaţia şi formarea profesională din domeniul sănătăţii, dezvoltarea managementului lanţului de aprovizionare şi alte îmbunătăţiri în infrastructură. Expertiza dobândită în urma colaborării cu aceste cinci ţări va fi aplicată pentru a sprijini lansarea proiectului în restul de patruzeci de ţări vizate.

Pfizer va colabora, de asemenea, cu participanţii la acord pentru a identifica căi de reglementare şi procese de achiziţie rapide şi eficiente, pentru a reduce timpul mai lung necesar cu scopul de a face disponibile medicamente şi vaccinuri noi în aceste ţări.

Conform acordului, Pfizer s-a angajat să furnizeze 23 de medicamente şi vaccinuri care tratează boli infecţioase, anumite tipuri de cancer şi boli rare şi inflamatorii. Făcând aceste medicamente şi vaccinuri mai uşor disponibile se creează premisele pentru a trata bolile netransmisibile şi infecţioase, care curmă viaţa a circa un milion de oameni în fiecare an în aceste ţări, precum şi bolile cronice care au un impact semnificativ asupra calităţii vieţii pentru cel puţin alte circa jumătate de milion de persoane. Pe măsură ce Pfizer lansează medicamente şi vaccinuri noi, aceste produse vor fi, de asemenea, incluse în portofoliul acordului pe o bază non-profit.

Acordul urmăreşte, de asemenea, să stabilească un acces mai rapid la viitoarele medicamente şi vaccinuri Pfizer, în regim non-profit, în cele 45 de ţări, în special în cele care tratează boli care au un impact disproporţionat asupra sănătăţii globale. Pentru a promova acest angajament, Pfizer, cu finanţare de la Fundaţia Bill & Melinda Gates, avansează în efortul de a dezvolta vaccinuri, în curs de autorizare, pentru prevenirea streptococului de grupă B (GBS), care este o cauză principală a decesului copiilor la naştere şi a mortalităţii nou-născuţilor în ţările cu venituri scăzute. Se discută, de asemenea, despre oportunitatea de a sprijini dezvoltarea vaccinului împotriva virusului respirator sinciţial (RSV), un alt vaccin maternal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pfizer,
medicamente,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.