Peugeot a convenit un plan de salvare de 5,2 miliarde euro cu Franţa, Dongfeng China şi banca Santander

Postat la 19 februarie 2014 38 afişări

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto francez, a convenit un plan de salvare de 5,27 miliarde euro cu guvernul francez şi compania chineză Dongfeng Motor, care vor prelua 28% din acţiunile companiei, oferind în schimb finanţare pentru dezvoltarea de noi automobile.

Peugeot a convenit un plan de salvare de 5,2 miliarde euro cu Franţa, Dongfeng China şi banca Santander

 Peugeot va atrage finanţare prin vânzarea de noi acţiuni şi certificate şi încheierea unui parteneriat cu grupul spaniol Banco Santander, a anunţat miercuri compania franceză.

Guvernul francez şi Dongfeng vor plăti câte 800 milioane euro, primind în schimb câte un pachet de 14% din acţiunile Peugeot. Noii acţionari vor finanţa astfel jumătate dintr-o majorare de capital de 3 miliarde euro.

Compania a primit totodată o linie de credit de 2,7 miliarde euro de la un grup de bănci. Alte 770 milioane euro vor fi atrase prin emiterea de certificate de preempţiune pentru acţiuni la acelaşi preţ la care va fi efectuată majorarea de capital.

Schema reprezintă un punct de cotitură în istoria de 118 ani a Peugeot, familia fondatoare renunţând pentru prima dată la controlul asupra companiei în încercarea de a obţine finanţare pentru dezvoltare şi extinderea către pieţele emergente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peugeot-a-convenit-un-plan-de-salvare-de-5-2-miliarde-euro-cu-franta-dongfeng-china-si-banca-santander-12113163
12113163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.