Petrom porneşte la Petrobrazi o unitate care converteşte GPL în carburant auto. Investiţii de circa 65 mil. euro

Postat la 15 aprilie 2019 84 afişări

OMV Petrom (simbol bursier SNP) a pus în funcţiunea la rafinăria Petrobrazi unitatea de Policombustibili care converteşte GPL şi benzina uşoară de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată, respectiv benzina şi motorina. Petrom menţionează că aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume şi este prima care converteşte şi benzina uşoară de joasă calitate, nu doar GPL.

Petrom porneşte la Petrobrazi o unitate care converteşte GPL în carburant auto. Investiţii de circa 65 mil. euro

“Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultima generaţie din industria petrochimică şi de rafinare sunt disponibile acum şi în rafinăria Petrobrazi”, spune Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

 

Lucrările la proiectul unităţii Policombustibili au început în 2017 şi au necesitat investiţii de aproximativ 65 milioane de euro, menţionează Petrom.

 

“Proiectul a implicat construirea noii unităţi care se întinde pe o suprafaţă mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialişti OMV Petrom, precum şi sub-contractori specializăţi”, menţionează Petrom.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrom,
unitate,
gpl,
investitii,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.