OMV Petrom a investit 65 milioane euro într-o unitate care îmbunătăţeşte calitatea benzinei

Postat la 15 aprilie 2019 88 afişări

OMV Petrom a pus în funcţiune, la rafinăria Petrobrazi, noua unitate Policombustibili care converteşte GPL şi benzina uşoară de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată, benzină şi motorină. Investiţiile s-au ridicat la aproximativ 65 milioane de euro.

OMV Petrom a investit 65 milioane euro într-o unitate care îmbunătăţeşte calitatea benzinei

Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume şi este prima care converteşte şi benzină uşoară de joasă calitate, nu doar GPL, folosind tehnologia Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltată de compania franceză Axens. Noua unitate a început producţia în martie 2019, conform planului.

Noua instalaţie din cadrul Petrobrazi permite creşterea valorii mixului de producţie datorită ponderii mai mari a benzinei şi motorinei în produsele obţinute de rafinărie. Anual, circa 50.000 de tone de benzină şi motorină vor rezulta din conversia GPL şi a benzinei uşoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
benzina,
unitate,
calitate,
omv petrom,
petrom

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.