Petrom finalizează două staţii de tratare a gazelor, investiţie de 130 milioane euro

Postat la 19 decembrie 2017 76 afişări

OMV Petrom a finalizat lucrările de construcţie la două staţii noi de tratare a gazelor, amplasate la Burcioaia, jud. Vrancea, şi la Mădulari, jud. Vâlcea, care au necesitat investiţii de peste 130 de milioane de euro.

Petrom finalizează două staţii de tratare a gazelor, investiţie de 130 milioane euro

Lucrările au început în 2013. Staţiile vor permite livrarea de gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni de până la 40 de bari. Prin cele două unităţi se procesează circa 7,5% din producţia de gaze a OMV Petrom în România, adică necesarul pentru 330.000 de locuinţe.

”Proiectele Burcioaia şi Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la 2 milioane de metri cubi standard pe zi şi să livrăm gaze în sistemul naţional de transport, la presiuni ridicate. În plus, ele prelungesc durata operaţiunilor de producţie pe zăcăminte mature, deoarece noile staţii pot prelua gaze la presiuni reduse”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.