Petrom alocă 400 mil. euro pentru încă un an de producţie

Autor: Roxana Petrescu Postat la 01 aprilie 2013 20 afişări

Petrom va investi până în 2015 peste 400 de milioane de euro pentru a redezvolta 6 din cele mai mari zăcăminte de petrol şi gaze din cele 240 pe care le are în portofoliu.

Petrom alocă 400 mil. euro pentru încă un an de producţie

Petrom va investi până în 2015 peste 400 de milioane de euro pentru a redezvolta 6 din cele mai mari zăcăminte de petrol şi gaze din cele 240 pe care le are în portofoliu. Calculele Petrom arată că după finalizarea lucrărilor pe cele 6 zăcăminte, care asigură circa 40% din producţia totală de hidrocarburi a companiei vor putea fi aduşi la suprafaţă aproape 70 de milioane de barili. Acest lucru înseamnă circa un an suplimentar de producţie pentru Petrom sau consumul de petrol pe un an al României. „În acest moment avem în analiză 6-8 proiecte de redezvoltare, iar zăcămintele alese sunt în top 30 cele mai importante zăcăminte pe care le avem în portofoliu“, spune Gabriel Selischi, director zone de producţie interne din cadrul Petrom care din toamna acestui an va ocupa un loc în directorat, urmând să fie responsabil pentru segmentul de explorare şi producţie, cel mai important din companie. În ultimii trei ani de zile producţia de petrol şi gaze a Petrom s-a stabilizat, dar comparativ cu anul 2005, primul după privatizarea companiei, cantităţile extrase acum sunt cu 20% mai mici. Selischi a precizat că nici după redezvoltarea celor 6 zăcăminte producţia companiei nu va creşte. „Obiectivul nostru  este să stabilizăm producţia, având în vedere declinul natural anual de circa 10%. Am reuşit acest lucru în ultimii ani, variaţia producţiei de la un an la altul fiind în jur de 1%. Practic, ce facem prin aceste proiecte este să prelungim durata producţiei, nu neapărat o creştere a acesteia.“

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrom,
energie,
petrol şi gaze,
zăcăminte
/actualitate/petrom-aloca-400-mil-euro-pentru-inca-un-an-de-productie-10703337
10703337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.