Petrolul oferă jucătorilor 60 la sută din salariile restante, fotbaliştii refuză

Autor: Adrian Ţone Postat la 25 mai 2015 36 afişări

Conducerea grupării Petrolul Ploieşti le-a propus jucătorilor să fie trecuţi la categoria creditorilor salariaţi cu 60 la sută din sumele restante, dar cei cărora li s-a reziliat unilateral contractele au refuzat, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

"Am primit o adresă din partea conducerii Petrolului să discutăm cu jucătorii şi să le prezentăm propunerea de a fi trecuţi în tabelul de creanţe la categoria creditorilor chirografari, cu un procent de 60 de la sută din sumele restante. Noi am discutat cu ei, dar majoritatea celor cărora li s-a reziliat unilateral contractele nu acceptă", a declarat Hulubei pentru MEDIAFAX.

În acest moment foştii şi actualii jucători ai grupării Petrolul Ploieşti sunt trecuţi în tabelul preliminar de creanţe al societăţii aflate în insolvenţă la capitolul creditorilor chirografari, care de obicei nu îşi recuperează prejudiciul, dar AFAN a contestat decizia. "Ei sunt în acest moment înscrişi în categoria creditorilor chirografari, dar am făcut contestaţie şi ne aşteptăm ca şi în celelalte cazuri să avem câştig de cauză şi jucătorii să fie trecuţi la salariaţi. La controalele ANAF contractele civile ale fotbaliştilor au fost recalificate din punct de vedere fiscal drept contracte de muncă", a mai spus preşedintele sindicatului fotbaliştilor.

FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscrişi la masa credală, cea mai mare sumă fiind către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, peste două milioane de lei.

Conform tabelului preliminar al creanţelor societăţii aflate în insolvenţă, salariaţii clubului au de recuperat aproximativ 316.000 de lei. Toţi jucătorii şi foşti jucători înscrişi la masa credală au fost trecuţi în tabelul preliminar de creanţe la categoria creditorilor chirografari.

Fostul atacant Adrian Mutu s-a înscris la masa credală cu suma de 309.000 lei, la aceeaşi categorie, chirografară, aflându-se şi jucătorii Peterson Pecanha (234.399 de lei), Haubert Guilherme (22.517 lei), Ovidiu Hoban (110.357 de lei), Sony Alcenat (112.564 lei), Mircea Bornescu (160.680 de lei), Abel Camara (147.879 de lei), Pablo de Lucas (161.121 de lei), Andrei Peteleu (176.130 de lei), Geraldo Alves (152.734 de lei) şi Toto Tamuz (419.358 de lei).

Tribunalul Prahova a admis la 6 februarie cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei.

Gruparea Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră precum şi directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Primul club de fotbal din România care a intrat în insolvenţă a fost FC Rapid, instanţa admiţând deschiderea procedurii de reorganizare la 7 decembrie 2012. Ulterior, alte opt cluburi de Liga I, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov au intrat în insolvenţă. Dintre acestea, în momentul de faţă doar şapte mai activează în primul eşalon, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui fiind dezafiliate de Federaţia Română de Fotbal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
PETROLUL,
SALARII
/actualitate/petrolul-ofera-jucatorilor-60-la-suta-din-salariile-restante-fotbalistii-refuza-14331858
14331858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.