Petrolierul rusesc deturnat de pirati a fost eliberat in 22 de minute

Postat la 07 mai 2010 376 afişări

Fregata ruseasca Maresal Saposnikov a reusit sa elibereze in 22 de minute petrolierul Moskovski Universitet, deturnat miercuri de piratii somalezi, cu 23 de marinari rusi la bord, a anuntat comandantul grupului naval rusesc din Golful Aden, Ildar Ahmerov, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

"Asaltul nostru surpriza a durat de la ora 01.13 GMT (04.13, ora Romaniei) la ora 01.35 (04.35, ora Romaniei). Maresal Saposnikov a asigurat protectia cu artilerie a grupurilor de asalt. Luati pe nepregatite, piratii nu se asteptau la actiuni atat de hotarate", a declarat capitanul Ahmerov.

Inaintea asaltului, echipajul navei ruse de razboi a adresat mai multe mesaje radio piratilor, carora le-au cerut sa paraseasca nava deturnata, sa depuna armele, sa elibereze ostaticii, si carora le-au dat asigurari ca nu va fi platita nicio recompensa, a adaugat comandantul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
pirati,
petrolier,
deturnare,
eliberare
/actualitate/petrolierul-rusesc-deturnat-de-pirati-a-fost-eliberat-in-22-de-minute-6099269
6099269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.