Petrescu: Nu lărgim baza de impozitare. Scăderea CAS de la 1 iulie, minus de venituri de 1,5 mld lei

Postat la 29 mai 2014 53 afişări

Finanţele nu vor negocia cu FMI lărgirea bazei de impozitare, ca măsură compensatorie pentru scăderea cotei cu 5 puncte procentuale la CAS, aşa cum prevede scrisoarea de intenţie, susţine ministrul Petrescu, precizând că reducerea va fi aplicată de la 1 iulie şi va afecta veniturile cu 1,5 mld. lei.

Petrescu: Nu lărgim baza de impozitare. Scăderea CAS de la 1 iulie, minus de venituri de 1,5 mld lei

 "La CAS am luat în calcul mai multe scenarii. Vrem date finale pe colectare şi în această lună. În linii mari este vorba să ne bazăm şi pe veniturile de la buget şi pe taxa de construcţii speciale. Vom vedea dacă este vorba şi de tăierea de alte cheltuieli. Există mai multe scenarii cu FMI. Să vedem ce acord va fi convenit", a spus într-o conferinţă de presă ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Ea a precizat că estimează pentru acest an o creştere economică mai mare decât anul trecut, când s-a înregistrat un avans de 3,5%, deci implicit mai mare decât cea înscrisă în legea bugetului, de 2,2%. Cifrele macroeconomice vor fi renegociate cu delegaţia FMI.

Întrebată dacă va aplica angajamentul din cea mai recentă scrisoare de intenţie convenită cu FMI, de a lărgi baza de colectare a contribuţiilor sociale pentru a compensa scăderea de venituri provenite din reducerea cu 5 puncte procentuale a cotei CAS, Petrescu a spus că nu intenţionează să negocieze sau să aplice o astfel de măsură.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/petrescu-nu-largim-baza-de-impozitare-scaderea-cas-de-la-1-iulie-minus-de-venituri-de-1-5-mld-lei-12663047
12663047
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.