Petre Roman cere Camerei, în plângere prealabilă, revocarea vacantării postului său de deputat

Autor: Alina Novaceanu Postat la 20 martie 2015 55 afişări

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit o plângere prealabilă depusă de Petre Roman, în care acesta înştiinţează forul legislativ că, dacă procesul lui cu ANI va fi repus pe rol, va da în judecată Camera pentru faptul că i-a vacantat mandatul, a anunţat Marcel Ciolacu.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a făcut aceste precizări după şedinţa de vineri a conducerii Camerei.

"Am primit de la domnul Petre Roman o plângere prealabilă în care ne înştiinţează, în cazul în care procesul dânsului va fi repus pe rol, va da în judecată Camera Deputaţilor cu privire la vacantarea postului de deputat. Am trimis-o către înformare Comisiei juridice", a spus Ciolacu.

Potrivit plângerii prealabile depuse de Petre Roman către Camera Deputaţilor, în atenţia preşedintelui Camerei Valeriu Zgonea, Petre Roman solicită revocarea actelor juridice prin care Camera a luat act de încetarea mandatului său şi a hotărârii privind vacantarea locului său de deputat.

"În temeiul art.7 din legea 554 din 2004, formulez prezenta plângere prealabilă împotriva actului juridic prin care Camera a luat act, în şedinţa de plen din 9 februarie 2015, de încetarea mandatului de deputat al domnului Petre Roman şi împotriva Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 7 din 2015 privind vacantarea unui loc de deputat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 104 din 10 februarie 2015, în care vă solicit revocarea actelor sus menţionate ca fiind nelegale", se arată în plângerea prealabilă.

În plângere se arată că raportul de evaluare al ANI nu a rămas definitiv prin neconstestare, fiind contestat în termneul legal, iar Camera Deputaţilor nu avea cum să constate starea de incompatibilitate până când instanţele judecătoreşti nu se pronunţă asupra legalităţii şi temeiniciei raportului ANI, infirmând sau confirmând existenţa situaţiei de incompatiblilitate.

"În concluzie, atât constatarea incompatibilităţii, cât şi vacantarea locului de deputat deţinut de subsemnatul sunt nelegale, motiv pentru care solicit revocarea hotărârii Camerei Deputaţilor privind vacantarea unui loc de deputat , publicată în Monitorul Oficial. Vă solicit respectuos un răspuns la prezenta plângere în termenul legal de 30 de zilede la primirea acesteia", se mai menţionează în plângerea lui Petre Roman.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETRE ROMAN,
CAMERĂ,
MANDAT
/actualitate/petre-roman-cere-camerei-in-plangere-prealabila-revocarea-vacantarii-postului-sau-de-deputat-14022279
14022279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.