Petre Daea, despre preţul ouălor: S-a potolit. Era cât pe aici să rupă şi tavanul. În unele magazine, lucrurile s-au îmbunătăţit

Postat la 22 noiembrie 2017 43 afişări

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la preţul ouălor, că acesta "s-a potolit" şi că a constatat că, în unele magazine, "lucrurile s-au îmbunătăţit din punctul de vedere al preţurilor".

Petre Daea, despre preţul ouălor: S-a potolit. Era cât pe aici să rupă şi tavanul. În unele magazine, lucrurile s-au îmbunătăţit

"Am observat un lucru extrem de interesant: s-a potolit acest preţ. Era cât pe aici să rupă şi tavanul în unele magazine. Noi nu putem sta indiferenţi, nu putem sta stană de piatră în faţa unei asemenea situaţii. Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătăţit din punctul de vedere al preţurilor", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii.

Petre Daea a mai precizat că a analizat motivele care au dus la scumpirea ouălor, spunând că nu este normal ca un ou cumpărat cu 50 de bani de la fermă să ajungă pe raftul magazinelor la un preţ dublu.

"Ne-am dus în ferme, am discutat cu reprezentanţii fermierilor şi am analizat elementele de cost de producţie (furaj, medicamente, manopera, energie), iar costul e de 36 de bani. De la costul de producţie, oul pleacă apoi ambalat. Furnizorul îl aduce în magazin la preţul de 52 de bani. De aici şi până la un leu am căutat explicaţii. Pe unele le-am găsit, pe altele nu. Negăsind explicaţiile, am solicitat sprijinul Consiliului Concurenţei", a completat ministrul Agriculturii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.