Peste 9.300 de candidaţi concurează pentru cele 1.737 de locuri în şcolile postliceale ale MAI

Autor: Departamentul Social Postat la 11 ianuarie 2020 232 afişări

Peste 9.300 de candidaţi concurează pentru cele 1.737 de locuri în şcolile postliceale ale MAI

O nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale de poliţie, jandarmi, poliţie de frontieră şi pompieri este organizată în aceste zile şi, potrivit Ministerului de Interne, peste 9.300 de candidaţi s-au înscris pentru 1.737 de locuri scoase la concurs. 

„Peste 9.300 de candidaţi concurează pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs în şcolile postliceale ale MAI”, transmite Ministerul de interne, printr-un comunicat.

Cel mai mare număr de candidaţi este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr”, din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile. La Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

„În premieră, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti, şi persoanele de sex feminin vor susţine examenul de admitere, iar cele 130 de doamne şi domnişoare înscrise vor concura alături de bărbaţi pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaţilor este de 1.156”, mai arată sursa citată.

La cele două şcoli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidaţi, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviaţie.

De asemenea, la şcoala de pregătire a agenţilor de poliţie de frontieră „Avram Iancu”, din Oradea s-au înscris 935 de candidaţi pentru 150 de locuri disponibile, mai arată sursa citată.

Sesiunea de admitere începe în data de 10 ianuarie cu înscrierea candidaţilor şi eliberarea legitimaţiilor de concurs.

În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susţine probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie şi va consta într-un test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susţinerea probei scrise, vor afişate în perioada 20-21 ianuarie.

Perioada de şcolarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mai,
admitere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.