Peste 760.000 de romani nu au buletin

Autor: Razvan Muresan Postat la 03 august 2011 23 afişări

763.006 cetateni romani nu au solicitat eliberarea cartii de identitate la implinirea varstei de 14 ani sau la expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, potrivit analizei datelor inregistrate in Registrul National de Evidenta Persoanelor.

In semestrul intai al anului, serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor si Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date au eliberat un numar de 1.052.444 acte de identitate, cu 77.683 mai multe fata de aceeasi perioada a anului 2010. Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date solicita cetatenilor sa verifice data la care expira termenul de valabilitate al acestuia si, in conditiile in care valabilitatea a expirat, sa solicite eliberarea unui nou act de identitate serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor pe a carui raza de competenta au domiciliul sau resedinta. Serviciile oferite acestora de catre institutiile publice sau agentii economici se realizeaza pe baza unui act de identitate valabil, iar cartea de identitate este si document de calatorie pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
identitate,
cetateni,
buletin
/actualitate/peste-760-000-de-romani-nu-au-buletin-8563567
8563567
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.