Peste 7.500 de colonişti israelieni s-au instalat în Cisiordania în ultimele şase luni

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 septembrie 2014 20 afişări

Numărul coloniştilor israelieni instalaţi în Cisiordania ocupată a atins în iunie 382.031 de persoane, crescând cu peste 7.500 faţă de acum şase luni, a anunţat marţi principala mişcare a coloniştilor, citată de AFP.

În ianuarie, numărul coloniştilor era de 374.469, a anunţat Consiliul Yesha, care semnalează o creştere de 2% în şase luni, aproape dublul creşterii demografice în teritoriul israelian, care atinge 1,9 pe an.

Potrivit Yesha, cea mai mare colonie este Beitar Illit, la sud-vest de Ierusalim, care numără 63.087 de locuitori.

Coloniilor din Cisiordania li se adaugă aproximativ 200.000 de israelieni instalaţi în Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel încă din 1967.

Comunitatea internaţională nu recunoaşte anexarea Ierusalimului de Est şi consideră ilegale, în baza dreptului internaţional, coloniile din teritoriul ocupat.

Continuarea procesului de colonizare în teritoriile ocupate sau anexate este considerată ca o piedică majoră pentru eforturile mobilizate de decenii în vederea soluţionării conflictului israeliano-palestinian.

Cu toate acestea, la sfârşitul lui august, Israelul a decis să confişte 400 de hectare de teren în apropiere de colonia Gva'ot şi în împrejurimile oraşului Betleem, în Cisiordania ocupată, ca reacţie la uciderea a trei israelieni în iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
PALESTINIENI,
COLONII
/actualitate/peste-7-500-de-colonisti-israelieni-s-au-instalat-in-cisiordania-in-ultimele-sase-luni-13283921
13283921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.