Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA a fost semnat de preşedintele Consiliului

Autor: Madalina Cerban Postat la 16 septembrie 2014 38 afişări

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care a fost adoptat pe 11 septembrie de majoritatea membrilor CNA, a fost semnat, marţi, de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului.

Anunţul a fost făcut la sfârşitul şedinţei de marţi a CNA.

La şedinţă au participat Laura Georgescu, preşedintele CNA, Viorel Vasile Buda, care marţi şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

La şedinţa CNA nu au participat Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

Narcisa Iorga a părăsit şedinţa Consiliului imediat după ce Viorel Vasile Buda a anunţat că demisionează din funcţia de vicepreşedinte al CNA şi că va continua să îşi desfăşoare activitatea ca membru.

În ultima perioadă, şedinţele CNA au fost conduse de Viorel Vasile Buda, în absenţa preşedintelui Laura Georgescu, pe fondul neînţelegerilor dintre unii membri ai Consiliului.

După anunţul demisiei lui Viorel Vasile Buda, Narcisa Iorga a scris pe contul său de Facebook că motivul demisiei acestuia ar fi faptul că Laura Georgescu nu a semnat noul Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF) al CNA.

"El (Viorel Vasile Buda, n.r.) a condus şedinţele în ultima perioadă Şi astăzi trebuia să se întâmple la fel, în absenţa preşedintelui Consiliului. După anunţul sec al lui Viorel Buda, tocmai când ne pregăteam să propunem un preşedinte de şedinţă, cine intră în sală? Laura Georgescu. Joc de scenă. Ea nu semnează noul Regulament de Organizare şi Funcţionare, care îi reduce puterile, deci acest act nu poate intra în vigoare. Vicepreşedintele, care ar fi putut să-l semneze, îşi dă demisia din funcţie şi rămâne simplu membru. CNA merge mai departe. Eu am ieşit din şedinţă", a scris Narcisa Iorga.

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA a fost adoptat pe 11 septembrie, cu opt voturi "pentru" (Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea), în timp ce Christian Mititelu a votat "împotrivă". Preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezentă la şedinţele CNA în care a fost discutat noul ROF.

Membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnaliştilor prezenţi la şedinţa din 11 septembrie că, prin adoptarea noului ROF, preşedintele CNA, Laura Georgescu, "nu mai are putere". El a mai spus că nu s-a intenţionat elaborarea unui ROF "împotriva unui om", ci a unui regulament "mult mai transparent, pentru instituţie".

Însă, pe 12 septembrie, Valentin Jucan i-a adresat o scrisoare deschisă parlamentarului Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, în care a spus că Laura Georgescu nu a semnat noul ROF, fapt pentru care acesta nu poate intra în vigoare.

După demisia lui Viorel Vasile Buda, CNA trebuie să organizeze alegeri pentru desemnarea unui nou vicepreşedinte, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În prezent, Consiliul Naţional al Audiovizualului include 11 membri: Laura Georgescu (preşedinte), Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
ROF,
/actualitate/noul-regulament-de-organizare-si-functionare-al-cna-a-fost-semnat-de-presedintele-consiliului-13281323
13281323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.