Peste 40.000 de persoane, aşteptate la un miting şi un marş pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la Târgu Mureş

Autor: Vasile Magradean Postat la 10 martie 2018 54 afişări

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş petru autonomia Ţinutului Secuiesc la care sunt aşteptate 40.000 de persoane. Organizatorii vor depune la Prefectura Mureş o petiţie în atenţia Guvernului, prin care cer susţinerea demersului.

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a declarat corespondentului MEDIAFAX că mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României.

“CNS organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, la care aşteptăm să participe 40.000 de persoane. Mitingul va începe de la ora 16 la Monumentul Secuilor Martiri, unde va avea loc o comemorare, iar la final se va citi o petiţie adresată Guvernului României prin care cerem să susţină autonomia Ţinutului Secuiesc printr-o lege organică, care a fost depusă în Parlament în decembrie 2017. De asemenea, cerem şi sprijinul Parlamentului pentru adoptarea proiect. De la ora 17, participanţii la miting se vor îndrepta în marş spre Prefectura Mureş, unde o delegaţie va depune petiţia. De asemenea, mitingul şi marşul sunt şi acţiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României”, a spus Izsak.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MITING,
AUTONOMIE,
MARŞ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.