Peste 20.000 de oameni pot fi afectaţi după ce o companie uriaşă a intrat în FALIMENT. Cum s-a ajuns în această situaţie

Postat la 22 mai 2019 136 afişări

Peste 20.000 de oameni pot fi afectaţi după ce o companie uriaşă a intrat în FALIMENT. Cum s-a ajuns în această situaţie

Compania British Steel a fost plasată în lichidare judiciară, punând în pericol 5.000 de locuri de muncă şi ameninţând alte 20.000 din cadrul lanţului de aprovizionare, informează BBC.

Măsura vine în urma neînţelegerilor apărute în discuţiile de salvare dintre guvernul britanic şi proprietarul companiei, Greybull. Compania a cerut iniţial guvernului britanic un împrumut ce se ridica la suma de 75 de milioane de lire, reducându-şi ulterior solicitarea la 30 de milioane de lire, după ce Greybull a fost de acord să aloce o sumă mai mare, potrivit unei surse apropiate negocierilor. Aceleaşi surse au declarat că guvernul britanic a fost reticent în a aloca o sumă mai mare deoarece fondurile ar putea ajunge la Greybull, în cazul eşuării afacerii.

British Steel are aproximativ 5.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 3.000 în Anglia, iar restul în Franţa, Ţările de Jos şi diferite birouri de vânzări din întreaga lume.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
locuri de munca,
pericol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.