Peste 180 milioane de euro din PNRR pentru renovarea şi dotarea cabinetelor de medicină de familie

Autor: Laura Buciu Postat la 14 iulie 2022 24 afişări

Peste 180 milioane de euro din PNRR pentru renovarea şi dotarea cabinetelor de medicină de familie

Medicii de familie pot renova şi dota cabinetele cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), peste 180 milioane de euro fiind puse la dispozţia lor pentru investiţii în cabinetele medicale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea să realizeze investiţii în renovarea şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier. Pot fi achiziţionate electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcţii vitale: frecvenţă cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc.

Pentru dotare cu echipamente şi mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

„Ghidul beneficiarului şi anexele aferente pentru investiţia în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistenţă medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate - Investiţia 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii la secţiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătăţii - C12. Sănătate”, transmite MS.

Dosarele de finanţare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, începând cu data de 4 august 2022, ora 10:00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnrr,
cabinet,
medic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.