Peste 1400 de proiecte înscrise în cursa pentru ajutoare de minimis

Postat la 16 ianuarie 2014 70 afişări

Antreprenorii care doresc să beneficieze de ajutoarele de minimis s-au grăbit să depună dosarele pe site-ul dedicat acestui program. În doar două zile, numărul aplicanţilor a trecut de 1400, dovedind astfel că problemele de logistică care au împiedicat buna desfăşurare a sesiunii din august 2013 au fost rezolvate.

Peste 1400 de proiecte înscrise în cursa pentru ajutoare de minimis

Ajutorul de minimis, acordat din bugetul Ministerului Economiei, poate reprezenta un maxim de 90% din valoarea totală a costurilor eligibile ce au fost aprobate, fără a depăşi însă 100.000 euro. Sumele acordate sunt nerambursabile.

Fondurile vor fi alocate de la bugetul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

Astfel, IMM-urile trebuie să menţină locurile de muncă existente la data înregistrării cererii de finanţare şi să creeze până la finalizarea investiţiei, dar şi să menţină ulterior pentru o perioadă de trei ani locurile de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele trei luni. Autorităţile estimează că vor beneficia de aceste ajutoare 1.111 de IMM-uri, potrivit Mediafax.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-1400-de-proiecte-inscrise-in-cursa-pentru-ajutoare-de-minimis-11913878
11913878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.