Peste 130.000 mp de clădiri, finalizaţi în prima jumătate din 2018, la nivel naţional

Autor: Andra Stroe Postat la 10 octombrie 2018 44 afişări

În prima jumătate din 2018, CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a finalizat clădiri ce ocupă peste 130.000 m2 în CTPark Bucharest West, CTPark Timişoara II şi CTPark Piteşti, intrând în cel de-al doilea semestru (S2) al anului cu rezultate ce depăşesc substanţial aceeaşi perioadă din 2017, la nivelul suprafeţelor construite şi livrate către clienţi.

Peste 130.000 mp de clădiri, finalizaţi în prima jumătate din 2018, la nivel naţional

De asemenea, CTP a încheiat acorduri pentru construirea a 140.000 mp de spaţii industriale şi logistice, iar aproape 60.000 mp reprezintă tranzacţii în pregătire. În prezent, circa 400.000 msunt în diferite etape de dezvoltare, la nivelul portofoliului naţional, dintre care jumătate au termene de livrare în primul trimestru (T1) din 2019.

Cele mai multe contracte încheiate de CTP vizează parcurile situate în apropierea capitalei, dar au fost perfectate acorduri cu numeroşi chiriaşi şi în parcurile din Sibiu, Timişoara, Deva şi Piteşti. Aproximativ 400.000 mp sunt în acest moment în construcţie, dintre care jumătate au termene de finalizare în primul trimestru din 2019. 

“CTP traversează în acest moment cea mai bună perioadă de la intrarea pe piaţa locală. Majorarea consumului în România, pe fondul creşterii economice de 6,9% din 2017, s-a aflat la baza cererii din ce în ce mai mari din segmentul logistic şi industrial, care s-a manifestat şi în prima parte din 2018. În următoarea perioadă, efervescenţa economică se va diminua în plan local, ajungând la circa 4,0%, conform estimărilor Comisiei Europene. Acest lucru nu va afecta în mod negativ segmentul de piaţă pe care activăm. În prezent se construieşte masiv atât în jurul Bucureştiului, care rămâne cel mai important pol de dezvoltare, cât şi în alte oraşe din ţară, cum sunt Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu. În capitală se caută acum zonele unde s-au efectuat lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii şi unde există potenţial semnificativ de dezvoltare, cum ar fi Şoseaua de Centură Vest şi Şoseaua de Centură Nord, Autostrada A1”, a declarat Iuliana Buşcă, commercial & business development manager al CTP Romania.

În prezent, la nivelul portofoliului naţional al CTP, rata de neocupare a depozitelor este de sub 5%, iar cererea continuă să vină cu precădere din partea companiilor din domenii ca: logistică, IT, retail, e-commerce, FMCG.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cladiri,
dezvoltator,
ocupare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.