Peste 12.000 de romani au mai mult de 100.000 de euro in banci

Postat la 27 august 2010 18 afişări

Aproape 1.000 de romani au aparut in plus in ultimul an in evidentele bancilor cu depozite de peste 100.000 de euro, in pofida recesiunii care a subtiat veniturile, totalul celor care pot fi incadrati in categoria de top a clientilor de private banking depasind 12.000.

Valoarea totala a depozitelor constituite de romanii bogati la banci a ajuns la jumatatea anului la echivalentul a 4 mld. euro.

Dupa ce la inceputul anului dobanzile la depozite au scazut agresiv, in ultimele luni bancile au preferat sa plateasca mai mult pentru resursele atrase decat sa piarda din clienti.

Valoarea depozitelor garantate mai mari de 100.000 de euro a crescut in al doilea trimestru cu 4,4% fata de primele trei luni ale anului, conform datelor Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Din ce in ce mai multe banci s-au orientat spre asa-numitul segment de "affluent banking" format din clienti cu venituri peste medie, vazuti ca o sursa de comisioane in schimbul unor servicii suplimentare, in conditiile in care creditul de retail nu-si revine.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
private banking,
depozit,
evidente,
venituri
/actualitate/peste-12-000-de-romani-au-mai-mult-de-100-000-de-euro-in-banci-7046615
7046615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.