Peste 1.300 de atacuri informatice atribuite hackerilor islamişti au avut loc în Franţa

Autor: Iuliana Enache Postat la 20 ianuarie 2015 83 afişări

Peste 1.300 de atacuri informatice au fost revendicate în numele organizaţiilor islamiste radicale, la scurt timp după atentatele din Franţa, a anunţat luni ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, precizând că au fost peste 25.000 de site-uri piratate.

Ministrul a precizat că a fost dat "un răspuns judiciar comun", a cărui natură nu a precizat-o. El a subliniat, de asemenea, mobilizarea subdirecţiei poliţiei judiciare franceze care a activat platforma naţională Pharos, unde sunt semnalate în Franţa conţinuturile ilicite legate de Internet şi unde poliţiştii care se ocupă de Internet sunt foarte activi, relatează L'Express, în ediţia electronică.

De la atentate, ei au supravegheat Internetul "zi şi noapte" pentru a monitoriza consecinţele acestora. Platforma "Pharos a tratat peste 25.000 de semnalări de conţinut ilicit pe Internet", a declarat ministrul, vorbind despre "atacuri malware" asupra unor site-uri instituţionale şi private.

Au fost realizate "contacte privilegiate" cu Facebook, Dailymotion sau Google şi au fost depuse "cereri de retragere" a unor site-uri sau înregistrări video "legate de atacurile teroriste". "Puterea publică trebuie să ia iniaţitiva şi să îşi afirme puterea de a proteja internauţii" în faţa "ameninţărilor", "în respect faţă de libertăţile publice", a reafirmat Bernard Cazeneuve.

Premierul francez, Manuel Valls, i-a cerut marţi ministrului de Interne propuneri "în următoarele opt zile" privind controlul Internetului. "Ele vor trebui să vizeze (...) reţelele sociale, folosite mai mult ca niciodată pentru crearea de contacte şi pentru achiziţii tehnice care să permită trecerea la act", a asigurat Valls.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ATACURI,
INTERNET
/actualitate/peste-1-300-de-atacuri-informatice-atribuite-hackerilor-islamisti-au-avut-loc-in-franta-13775351
13775351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.