PESTA porcină africană | Un europarlamentar cere 110 milioane de euro de la UE pentru fermierii români/ Lider PNL: Virusul, răspândit de oameni neinformaţi şi fără încredere în autorităţi

Postat la 30 august 2018 76 afişări

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, a depus, joi, două amendamente la Proiectul de buget al Uniunii Europene pentru 2019, prin care cere alocarea de 110 milioane de euro pentru fermierii din Uniunea Europeană, inclusiv din România, afectaţi de pesta porcină africană.

PESTA porcină africană | Un europarlamentar cere 110 milioane de euro de la UE pentru fermierii români/ Lider PNL: Virusul, răspândit de oameni neinformaţi şi fără încredere în autorităţi

„Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) a depus astăzi două amendamente la Proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) pentru anul 2019 prin care solicită alocarea, în total, a 110 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor din statele membre ale Uniunii Europene afectaţi de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România”, a transmis europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul PNL cere în cele două amendamente depuse ca 100 de milioane de euro să fie destinaţi fermierilor afectaţi, iar 10 milioane de euro să meargă la Fondul privind măsurile de urgenţă legate de sănătatea animalelor şi plantelor.

„Astfel, primul amendament al lui Siegfried Mureşan prevede alocarea a 100 de milioane de euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană. În cel de-al doilea amendament, deputatul european solicită creşterea cu 10 milioane de euro, de la 50 de milioane de euro, la 60 de milioane de euro, a alocărilor pentru Fondul privind măsuri de urgenţă legate de sănătatea animalelor şi a plantelor din cadrul Programului pentru Produse şi Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană”, se arată în comunicatul primit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.