Persoanele care vor să slăbească sănătos şi să ardă grăsimea trebuie să mănânce mai multă grăsime STUDIU

Postat la 29 iunie 2022 39 afişări

Persoanele care vor să slăbească sănătos şi să ardă grăsimea trebuie să mănânce mai multă grăsime STUDIU

Deşi grăsimile sunt primele la care renunţăm dacă vrem să slăbim, un nou studiu arată că o dietă bazată pe grăsimi ajută controlul diabetului şi reduce grăsimea din ficat.

Este primul şi cel mai exhaustiv studiu pe diete cu carbohidraţi puţini şi alimente cu conţinut ridicat de grăsimi, publicat marţi, conform Euractiv.

Cercetarea, realizată în Danemarca în decursul a şase luni, arată că o dietă cu carbohidraţi puţini şi grăsime sănătoasă ajută ficatul şi mai ales ficatul gras, ce afectează peste 25% din populaţia globală şi peste jumătate din oamenii care suferă de diabetul de tip 2.

„Dacă ai ficatul gras, vei fi mai sănătos dacă vei mânca grăsimi”, declară Camilla Dalby Hansen, asistentă de cercetare la Facultatea din Danemarca, ca parte a prezentării rezultatelor studiului la Congresul Internaţional despre Ficat, din Londra.

Concret, participanţii la studiu au consumat câte calorii au dorit şi au pierdut circa 6% din greutate, reducându-li-se totodată şi grăsimea din ficat sau riscul de diabet.

Dieta bogată în grăsimi, urmată de participanţi şi cu rezultate de succes conţine grăsimi sănătoase: avocado, ulei de măsline, nuci şi seminţe (cum ar fi caju, nuci de Macadamia, nuci de Brazilia etc), precum şi brânză şi alte produse lactate.

Un sfert de litru de ulei de măsline pe zi ţine diabetul departe şi te ajută să slăbeşti sănătos, mai spun autorii studiului. În fiecare zi, participanţii la studiu au consumat un sfert de litru de ulei de măsline. Alimente precum pâine, cartofi, orez sau paste au fost excluse din dietă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grasime,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.