Perseide 2019: Curentul de meteori atinge nivelul maxim în noaptea de luni spre marţi. Cum le vezi

Postat la 12 august 2019 1281 afişări

Perseidele ajung la momentul maxim în 2019 în noaptea dintre 12 şi 13 august potrivit specialiştilor de la NASA. Astronomii de la Observatorul ”Vasile Urseanu” explică de ce preferă termenul de ”curent de meteori” evitând să vorbească despre o ”ploaie de stele”.

Perseide 2019: Curentul de meteori atinge nivelul maxim în noaptea de luni spre marţi. Cum le vezi

În luna august, în 11, 12 sau 13 se produce maximul curentului Perseide. Este cel mai celebru curent de meteori, pentru că perioada în care pot fi văzute se suprapune cu concediile şi cei mai mulţi oameni pot sta până târziu să privească cerul. Acest curent produce între 50 şi 80 de meteori pe oră, existând şi ani când activitatea este mai numeroasă.

În mitologia greacă, Perseu era fiul Danaei şi al lui Zeus, care pentru a ajunge la aceasta, a luat forma unei ploi de aur. Momentul de glorie a lui Perseu a fost cel în care a înfruntat cu mult curaj şi dibăcie Gorgonele. Pus în dificultate de faptul că privirea Meduzei poate transforma pe oricine în stană de piatră, acesta s-a folosit de scutul primit de la Atena. Privind reflexia gorgonei în scut, Perseu a reuşit să-i taie capul, ieşind învingător din această aventură primejdioasă. De fapt legătura cu figura mitologică este întâmplătoare pentru că meteorii au primit numele de la constelaţia Perseu, din dreptul căreia îşi fac apariţia. Dar între constelaţie şi acest curent de meteori nu este nicio legătură. Pentru Perseide perioada de activitate este între 17 iulie şi 24 august. În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparţin unui curent (sporadici), şi meteori ce par că vin din constelaţia Perseus.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maxim,
noapte,
august,
astronomi,
evitare,
nasa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.