Pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Muntenia şi Dobrogea

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 august 2023 23 afişări

Hidrologii avertizează că miercuri este pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Muntenia şi Dobrogea. Specialiştii au emis o avertizare de tipul cod galben.

Pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Muntenia şi Dobrogea

Avertizarea este valabilă miercuri, până la miezul nopţii.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”, scrie în avertizarea hidrologilor.

În intervalul menţionat, pot să se producă inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Prahova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Prahova şi Ialomiţa) şi Buzău – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Nehoiu – amonte S.H.Baniţa (judeţele Buzău şi Prahova). De asemenea, codul galben vizează râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
râuri,
cod

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.