Percheziţii privind acordarea ilegală de certificate de revoluţionar / Preşedintele "Asociaţiei 21 Decembrie" Teodor Mărieş: Existau suspiciuni că se încasează ilegal indemnizaţii

Postat la 16 noiembrie 2016 41 afişări

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, ai Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cei din Ilfov, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Caraş Severin şi Vrancea efectuează 21 de percheziţii domiciliare, într-un dosar care vizează acordarea ilegală de certificate de revoluţionar.

Percheziţii privind acordarea ilegală de certificate de revoluţionar / Preşedintele "Asociaţiei 21 Decembrie" Teodor Mărieş: Existau suspiciuni că se încasează ilegal indemnizaţii

13.26 Teodor Mărieş: Bârfe şi suspiciuni existau, nu ştiu dacă mai sunt şi alţii care iau ilegal indemnizaţii

Preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieş, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au existat "bârfe" şi "suspiciuni" privind acordarea ilegală a titlurilor de revoluţionari, precizând că nu ştie dacă mai sunt şi alţii care primesc ilegal astfel de indemnizaţii.

"Oraş martir, dacă a murit un om, să zicem, la Bucureşti, dar a fost adus şi înmormântat în oraşul respectiv, în Moldova sau Transilvania sau de unde o fi, au zis «uite, avem şi noi un erou martir, declaraţi şi oraşul nostru martir». Astea au fost solicitate şi cred că Secretariatul de Stat a acordat acest titlu. Dar nu cred că asta e criteriul, cu oraş-martir. Aceşti 290 pentru care există suspiciuni, probabil s-a făcut plângere împotriva lor, iar Parchetul a declanşat o anchetă, a verificat şi acum ia măsuri care se impun conform legii, deci nu am ce comenta. Nu ştiu dacă mai sunt şi alţii care încasează ilegal astfel de indemnizaţii, bârfe şi suspiciuni există, dar nu am eu cum să verific dacă sunt reale sau nu. Cine a încălcat legea trebuie să răspundă, indiferent că e la Bucureşti, Timişoara, Târgovişte, Herculane sau Brăila", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.