Pentru puterile de la ONU, de la Libia la Siria e cale lunga

Autor: Mihai Mitrica Postat la 29 mai 2011 32 afişări

Mai multe state europene cer Consiliului de Securitate al ONU sa condamne violenta cu care fortele siriene de securitate au reprimat demonstratiile antiguvernamentale.

Marea Britanie, Franta, Germania si Portugalia sunt principalii promotori ai proiectului de rezolutie, dar Rusia s-ar putea opune unui astfel de demers.

Cele patru state europene au pregatit deja un proiect de rezolutie in acest sens, care acuza incalcarea repetata a drepturilor omului in Siria, fara a stipula sanctiuni sau o eventuala interventie militara pe modelul Libiei. Cel putin 1.100 de civili ar fi fost ucisi in Siria de la inceputul protestelor si aproximativ 8.000 de oameni ar fi "detinuti sau disparuti" in intreaga tara, potrivit Insan, o organizatie locala pentru drepturile omului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pentru-puterile-de-la-onu-de-la-libia-la-siria-e-cale-lunga-8293528
8293528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.