Pelerinajul de la Mecca. Vezi în direct evenimentul (VIDEO LIVE)

Postat la 05 noiembrie 2011 33 afişări

Milioane de musulmani au început, duminică, să urce Muntele Arafat, în cadrul pelerinajului anual de cinci zile (hagialâc) la Mecca, locul naşterii Profetului Mohamed, în vestul Arabiei Saudite. YouTube transmite în direct pelerinajul, în virtutea unui protocol cu guvernul saudit.

Oficialităţile saudite estimează că în total 2,5 milioane de credincioşi musulmani participă la pelerinaj, care are în centru vizita rituală la sanctuarul de la Kaaba, situat în centrul marii moschei din Mecca.

Musulmanii s-au rugat şi au citit Coranul începând de vineri seară, la poalele Muntelui Arafat, pe care în zorii zilei de sâmbătă au început să-l urce, spre a ajunge la locul de unde Profetul Mohamed şi-a rostit ultima predică, potrivit credinţei islamice. După apusul soarelui, pelerinii vor pleca spre Muzdalifah, localitate din apropiere, unde vor aduna pietricele pentru următoarea etapă a pelerinajului, lapidarea simbolică a diavolului, care are loc în dreptul unor stânci situate la Mina, între Arafat şi Mecca.

Apoi, pelerinii vor sacrifica o cămilă sau un berbec, pentru Eid al-Adha, "sărbătoarea jertfei", amintind de povestea biblică a lui Abraham, care a vrut să-l jertfească divinităţii pe fiul său, însă a fost cruţat atunci când Dumnezeu i-a trimis în loc un berbec pe care l-a tăiat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pelerinajul-de-la-mecca-vezi-in-direct-evenimentul-video-live-8942023
8942023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.